Een snelle super smaakvolle saus, dat krijg je met dit recept. Je maakt snel zelf een rode pesto saus. De geur is heerlijk en de smaak... mmm... Proef zelf maar.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Mix 2 bakjes zongedroogde tomaten met 250g Ricotta, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 4 eetlepels olijfolie (Je mag zeker ook de olie van de halfgedroogde tomaten gebruiken.) 2 eetlepel citroensap, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1 theelepel double garlic peper of gebruik peper en mix een teentje look mee.
Bak 300 g gerookt spek, in fijne reepjes, gaar. Giet het overtollige vet af.
Voeg 3 eetlepels pijnboompitten toe en bak 2 minuten mee.
Knijp er 2 teentjes knoflook bij en bak dit 2 minuten mee.
Roer de zelfgemaakte pesto van zongedroogde tomaten onder het spek en laat 1 minuut mee bakken.
Voeg 50 g Parmezaan toe en meng goed.
Kook intussen 400 g korte pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje.
Giet de pasta af als hij al dente is en doe meteen met wat kookvocht bij de saus.
Meng goed.
Serveer met extra veel parmezaan.
Smakelijk
Serveertips:
En maak gerust voldoende: ook de dag later is dit lekker als lunch. Voeg dan nog wat extra saus en eventueel tomaten toe.
Tips:
Gebruik zeker de halfgedroogte tomaatjes. Want die volldige gedroogde in een glazen potje smaken straffer.
Als je het wat pittiger wenst, kan je er 1 koffielepel kruiden van elk aan toevoegen.
Je kan er nog extra tomaatjes bij mixen of serveren.
Veggie
Ook lekker zonder het spek, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.
Met de Thermomix?
Mix stap 1 op stand 10, gedurende 20 seconden. Spatel naar beneden en mix nog 10 seconden.
Mealprep
De saus kan zeker tot 2 dagen op voorhand gemaakt worden.
De saus kan ook perfect ingevroren worden.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pasta staat op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments