top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta vongole

Bijgewerkt op: 3 dec

Geniet van de heerlijke smaken van Italië met deze klassieke pasta vongole. Verse venusschelpen, knoflook, witte wijn en een vleugje peterselie maken dit authentieke pastagerecht tot een echte smaakbeleving! Dit heerlijke klassieke bordje pasta met vongole staat toch wel in de favoriete top 10 van velen.

pasta vongole

Ingrediënten:

ingrediënten pasta vongole

Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Spoel 1 kg venusschelpen goed in koud water. Laat ze de eerste keer zeker een half uur staan in koud water. Ververs het water 3 keer tot al het zand eruit is.

  • Snij de sjalot fijn.

  • Snij 2 teentjes look heel fijn.

  • Knip of mix (platte) peterselie zeer fijn.

  • Snij een half rood pepertje zeer fijn. Of zie tip.

  • Kook 450 g pasta net beetgaar.

  • Verhit een pan, voeg 4 eetlepels olie toe en bak de sjalot aan. Voeg de peper en de look toe en bak even mee.

  • Voeg de venusschelpen toe en roer even. Het vuur mag hoog blijven.

  • Giet een flinke scheut wijn op de venusschelpen.

  • Leg een deksel op de pan en laat de schelpen in 4 minuten gaar worden. Dan staan de schelpen open. Je kan na 3 minuten al eens kijken.

  • Giet de pasta af en meng de pasta bij de venusschelpen.

  • Strooi peterselie op de pasta met de schelpen. Kruid nog met peper.

  • Schep de pasta op de borden en schep er goed wat schelpen op. Werk eventueel nog af met extra peterselie.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Gebruik in plaats van de rode peper 3 lepels pikante olie. Een lepel sambal kan ook.

  • Onze supertip is om de olie van ansjovis in pittige marinade te gebruiken. Die ansjovis eten wij met plezier bij het aperitief. En nadien blijft de lekkerste olie over. Nooit wegkappen hoor. Mmmm.

  • Je kan ook vongole in een glazen flesje kopen en extra aan het gerecht toevoegen.

  • Je kan ook kokkels gebruiken; die zijn goedkoper in prijs.


Weetje

Wij gingen aan de slag met een wijntje uit de Kempen.


Mealpreppen

  • Je kan de schelpen al een paar keer spoelen en in koud water laten staan.

  • Je eet dit pastagerecht best meteen na het klaarmaken.


Bereidingstijd:

De schelpen spoelen is het meeste werk.

Nadien is deze pasta vongole op 10 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


729 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page