Bij mooie temperaturen is een pastasalade iets wat altijd kan smaken. Zeker als het er eentje is waar niet lang voor in de keuken moet staan. Genieten!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Maak een lekker sausje van 4 el mayonaise, 4 el (Griekse) yoghurt, 1 el ketchup, 1kl mosterd, 1 el peterselie, 1 el bieslook en 1 kl dille. Knip de kruiden fijn! Kruid met zout en peper. Voeg als je het liever wat pittiger wil, nog cayennepeper of 1 tl sriracha toe.
Kook 2 eieren 7 minuten. Pel af.
Snij de komkommer in kleine blokjes. Wij doen het zonder de zaadlijsten.
Snij de tomaatjes in 2.
Snij de avocado in blokjes of in schijfjes.
Snij een rood uitje fijn. Nog lekkerder: zie tips.
Kook de pasta al dente in water+z.
Giet de pasta af en koel meteen af.
Meng de pasta met de tomaatjes, de komkommer en de rode ui.
Scheur er (Romeinse) sla bij.
Meng de saus er onder naar believen.
Proef en kruid eventueel met paprikapoeder en extra zout en peper.
Meng de garnalen onder de pasta.
Serveer de eitjes er in parten bij.
Serveer de pastasalade lauw of koud.
Smakelijk!
Tips:
De rode ui wordt nog lekkerder als je ze na het snijden even in kokend water met een hele goeie scheut (appel)azijn legt. Zie recept gepekelde ui.
Dit is ook lekker met Griekse pasta.
Het is ook lekker met extra rucola erbij.
Je kan er extra garnalen of scampi's bij serveren.
Wij koken de eieren altijd mee met de pasta.
Bewaren
Je kan de saus gemakkelijk (drie)dubbel maken en tot een week in de koelkast bewaren.
Veggie
Dit is ook lekker zonder de garnalen.
Bereidingstijd:
Deze pastasalade zet je op 12 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments