top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Pastasalade met krokante spekblokjes, spinazie, tomaten en feta

Bijgewerkt op: 13 aug.

Geniet van deze heerlijke zomerse salade. Alle smaken samen zijn geweldig! Deze pastasalade is perfect voor een zomerse lunch of diner. En ook bij de barbecue smaakt hij heerlijk. Makkelijk te maken dus wij kunnen dit wel elke dag eten. Maak dus zeker genoeg, zodat er de dag erna nog van kan gesmuld worden. Favoriet!

pastasalade met krokant gebakken spekblokjes, sappige tomaten, spinazie, fetablokjes en een romig sausje

Ingrediënten:

dienten pastasalade met spek, tomaten, spinazie, pijnboompitten en pasta

Voor de saus:

  • 2 eieren

  • een blikje ansjovis

  • 1 eetlepel mosterd

  • 100 ml yoghurt of Griekse yoghurt

  • 150 ml arachideolie

  • Worcestershiresaus

  • chilipoeder of cayennepeper


Bereidingswijze voor 4 personen:

  • Kook 400 g korte pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje en giet af.

  • Bak 250 g gerookt spek krokant.

  • Knip 200 g gewassen spinazie in stukken.

  • Rooster 4 el pijnboompitten in een droge pan.

  • Snij 250 g kerstomaten in 2.

  • Snij 150 g Griekse feta in kleine stukjes.

  • Snij 1 tot 2 lente-uitjes in fijne ringen.

  • Meng alles bij de pasta.

  • Voeg saus toe.

  • Smakelijk.


Voor de saus

  • Doe 2 eidooiers in een mengbeker.

  • Voeg 1 eetlepel mosterd, 3 ansjovisfilets, 2 eetlepels Worcestershiresaus en een 0.5 theelepel chilipoeder of cayennepeper toe en knijp er een 0.5 limoen bij.

  • Plaats de staafmixer in het mengsel, mix even, en schenk 150 ml arachideolie al mixend in de beker. Ga door tot je een soort van dikke mayonaise krijgt.

  • Doe er 100 ml (griekse) yoghurt bij en mix opnieuw. Proef de dressing en voeg naar smaak wat extra mosterd, Worcestershiresaus en/of cayennepeper toe.


Serveertips:

  • Deze pastasalade is heerlijk als maaltijd. Bij mooi weer is hij helemaal ideaal.

  • Deze pastasalade is ook lekker als bijgerecht bij een barbecue.

  • En maak gerust voldoende: ook de dag later is deze pasta super lekker als lunch. Voeg dan nog wat extra saus toe want die saus trekt wel in de pasta. Geef er dan ook extra tomaten bij.


Tips

  • Wij knippen het spek in smalle reepjes.

  • Leg het spek na het bakken op een vel keukenrol om het vet weg te nemen.

  • Je kan ook mayonaise gebruiken en daar alle ingrediënten bij mixen. Dan vallen de eieren en de arachideolie weg.

  • Je kan de lente uitjes vervangen door rode ui.


Veggie

Deze pasta kan uiteraard ook zonder vlees of met en vleesvervanger. Voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.


Mealprep

Het lekkere sausje vraagt het meeste werk, dus maak dat best al op voorhand.


Bereidingstijd:

Deze pastasalade is snel gemaakt als je het sausje al klaar hebt. Dan staat die romige pasta op 15 minuten op tafel.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

4.017 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page