top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Piadina met gegrilde groenten

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Dit is echt een heerlijk snel gerecht waarbij je door het wisselen van groenten en sausjes telkens een andere heerlijke maaltijd krijgt.

Recept voor piadina met gegrilde groenten met paprika, tomaat, courgette, aubergine, parmezaan, hummus, pesto en chipolata

Ingrediënten

Ingrediënten voor piadina met gegrilde groenten met paprika, tomaat, courgette, aubergine, parmezaan, hummus, pesto en chipolata

Bereidingswijze:

  • Grill de rode paprika om de schil er te kunnen afhalen. Zie tip.

  • Snij intussen de aubergine in repen van 0.5 cm. Doe er zout op, hussel even, en laat 10 minuten staan.

  • Snij de courgette in repen van 1 cm breed.

  • Grill de courgette 3 minuten in de (grill)pan tot ze (al dente) gaar zijn. Kruid met z+p.

  • Grill ook de aubergine in de (grill)pan tot ze gaar zijn. Kruid met z+p.

  • Snij de paprika in repen.

  • Bak de worstjes gaar.

  • Warm de Piadina kort op in een pan.

  • Zet de worstjes, de Piadina en de groenten op tafel.

  • Zet parmezaan op tafel zodat ze zelf kunnen raspen. Of koop geraspte parmezaan.

  • Serveer met een sausje naar keuze. Bij ons is dat voor de ene pittige humus, voor de andere verse groene pesto. En voor de derde de zoete paprikahumus.

  • Beleg de Piadina en geniet.

  • Smakelijk

Tip voor gegrilde paprika

  • Dat kan op 2 manieren:

  • Leg de rode paprika in de gaspit tot de schil zwart geblakerd is. Steek ze 10 minuten in een (lege brood) zak en haal de schil er met een scherp mesje af. Je ziet deze manier bij onze Tips.

  • Of snij de paprika in 2, verwijder de zaadlijsten. Steek hem 15 minuten in de oven. Steek de paprika 10 minuten in een (lege brood) zak en haal de schil er nadien met een scherm mesje af.

  • En als het snel moet gaan: Ze verkopen ook heel lekkere gegrilde paprika in een bokaaltje.

Tip voor gegrilde groenten

  • Je kan de reepjes of plakjes courgette en aubergine ook op een ingeolied bakpapier 20 minuten in de oven op 200° grillen. Borstel ook in met olijfolie en kruid met z+p.

  • Je kan de paprika er dan in helften bij leggen.

  • Ik leg de aubergine nadien toch nog altijd even in de pan van het vlees. Dat vinden we lekkerder.


Tips:

  • Je kan eindeloos variëren met de groenten die je gebruikt.

  • Je kan de groenten tot 2 dagen voordien al grillen. Bewaar ze afgesloten in de koelkast.

  • Je kan ook gegrilde paprika uit een bokaaltje nemen.

  • Je kan dit perfect veggie eten.

  • Dit is ook heel lekker met kip, gehakt of andere toevoegingen.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 40 minuten op tafel zetten. En sneller als je de groenten klaar hebt staan. Dan eet je echt op 10 minuten.


370 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page