top of page

Pizza op Libanees brood

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Een snelle pizza smaakt altijd. En wie van een krokante bodem houdt, moet deze zeker eens proberen. Die is perfect. Dan wordt dit een blijvertje.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Snij de courgette en aubergine in schijven.

  • Snij de rode ui in ringen. En de paprika in repen.

  • Gril de groenten in een (gril)pan in olie. Bestrijk ze voor het omdraaien ook met olie, met een borsteltje.

  • Kruid met z+p. Zet ze elke keer opzij en bak verder.

  • De champignons grillen wij ook kort, dat vinden we lekkerder, dan zijn ze minder droog op de pizza.

  • De rode ui grillen wij ook een minuutje in olie.

  • Verwarm de oven voor op 240°, hete lucht.

  • Bak het gehakt gaar en kruid het met wat je lekker vindt. Wij kiezen 1 tl italiaanse kruiden (rasta pasta) en 1 tl champignonkruiden. (karl otto van Mill&Mortar)

  • Neem (verse) tomatensaus die je lekker vindt. Of neem een brikje tomatensaus en kruid zelf bij.

  • Zet alles klaar. En beleg de Libanese broden zoals je een pizza zou beleggen. Ieder kiest wat ie lekker vindt.

  • Bestrooi met gemalen (pittige) kaas.

  • Bak 3 à 4 minuten in de warme oven op 220°

  • Smakelijk!

Tips:

  • Het leuke aan koken is dat alles zo wat kan. Beleg de pizza dus zeker met wat je lekker vindt.


Bereidingstijd:

Als je al tomatensaus hebt, of uit een pakje gebruikt, dan heb je echt op 10 minuten je pizza in de oven zitten.




Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page