Deze super lekkere saus is een basis voor vele andere heerlijke gerechten. Een gegrilde flespompoen bij een lekkere tomatensaus en je krijgt dit lekkers.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij de (fles)pompoen in 4, verwijder de pitten en bestrijk met olie, chilivlokken, peper en zout.
Zet 50 minuten in de oven op 220°C.
Snipper de look en sjalot/ ui en stoof ze 5 minuten met 1 blikje ansjovisfilets. Die smelten mooi weg.
Voeg 140g tomatenpuree en een lepel oregano toe en laat even mee bakken. Voeg nog 2 blikjes water toe.
Kruid met peper en zout. Zet uit.
Haal het vruchtvlees uit de pompoen en prak het bij de tomatenpuree.
Voeg 100 ml room toe. Meng.
Smakelijk.
Tips:
Volledig veggie: gebruik extra rode ui en bouillon om het zouter te maken.
Deze saus is heel lekker bij lasagne: zie recept Pompoenlasagne.
Bereidingstijd:
Dit gerecht vraagt wel wat tijd in de oven, maar niet veel werk.
Comments