Een heerlijke combinatie van knapperige prinsessenboontjes, krokant spek, Parmezaanse kaas en een vleugje balsamico – simpel en vol smaak!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Verwijder de topjes van de groene boontjes.
Doe de boontjes in kokend water met zout en een bouillonblokje en kook ze in ongeveer 3-4 minuten beetgaar.
Bak intussen 1 eetlepel amandelschaafsel in een droge pan tot ze donkerder worden.
Snij 1 sjalotje in ringen.
Knip 150 gerookt spek in reepjes en bak ze, samen met de sjalotringen, in een droge pan, tot ze krokant zijn.
Als de boontjes bijna gaar zijn, giet je ze af.
Leg ze op een mooie schaal, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, het gegrilde amandelschaafsel en het gebakken spek.
Doe er een streepje balsamico over.
Smakelijk
Tips:
Je kan een lepel bicarbonaat gebruiken met het zout bij het koken van de boontjes zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
Je kan het spek op keukenpapier laten uitlekken.
Mealpreppen
Je kan de boontjes al op voorhand koken. Maar de boontjes moet je dan echt goed al dente koken dat ze echt nog om te bijten zijn.
Je kan dan als je dit gerecht wil afwerken, de sjalot en het spek in een hele grote pan bakken, en als al je andere gerechten klaar zijn, dan voeg je de boontjes aan het gebakken spek toe en dan warm je alles goed door.
Wij hebben een restje van deze boontjessalade al eens opnieuw in de pan gebakken om op te warmen. Dat lukte goed.
Bereidingstijd:
Deze salade met prinsessenboontjes kan op 20 minuten op tafel staan.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
댓글