Dit is echt een heerlijk romig en fris dessertje of vieruurtje. Eentje met jeugdherinneringen. Heerlijk als moeke dat op tafel toverde. Iedereen is er wel fan van. En nu er zoveel vers fruit is, kan het nog gezond zijn ook. Al is de klassieke versie met fruit uit blik, en dat vinden wij het lekkerst.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Meet 500 ml melk af en kook daarvan 450 ml melk.
Voeg 5 zakjes vanillesuiker toe, of 50 g suiker.
Doe in de overige 50 ml melk 50g vanillepoeder en roer goed.
Voeg dit toe als de melk kookt. Roer nog 2 minuten terwijl de pudding kookt. Hij wordt dikker dan normaal.
Doe alvast in een mengschaal en roer af en toe door.
Voeg als de pudding wat kouder is 2 eigelen toe.
Voeg 250 ml yoghurt en 150 g platte kaas toe.
Klop het eiwit van 2 eieren op.
Voeg en meng dit voorzichtig toe aan de pudding.
Snij zacht fruit in stukjes. Meng dit onder de pudding. In de zomer nemen wij vers fruit, in de winter is fruit uit blik een klassieker. En eigenlijk ook het lekkerst.
Doe het lekkers in kleine schaaltjes. Een grote kan ook.
Zet het nog 2 uur in de koelkast.
Smakelijk.
Tips
Je kan dit gerecht op voorhand maken. Zelfs de dag ervoor lukt ook goed.
Je kan elk fruit gebruiken, al vinden wij zacht fruit het lekkerst. Ananas geeft een specifiekere smaak af.
Klassiek wordt fruit uit blik gebruikt, en eigenlijk is dat nog het allerlekkerst.
Bereidingstijd:
De puddingroom maken kost je 12 minuten. En met blikfruit ben je sneller klaar uiteraard.
Comentarios