Een lekkere pasta, boordevol groenten, dat kan toch altijd smaken. Deze is zowel warm, lauw als koud heel erg lekker. Hij kan ook een aanvulling zijn bij een ander gerecht.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 1 aubergine in 4 en daarna in schijfjes van 4 mm.
Snij 1 courgette zonder zaadlijsten in schijfjes van 4 mm.
Snij 1 rode paprika in stukjes van 2 op 2 cm.
Snij een rood uitje in de helft en in dunne ringen.
Doe dit in een ovenschaal, meng met 3 el olijfolie, 1 kl paprikapoeder, 1 kl oregano en 1 tl cayennepeper. Kruid goed met z+p en meng goed.
Grill de groenten 30 min in de warme oven op 180°C.
Kook tegen het einde van de grilltijd 400 g korte pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje.
Giet de pasta af als hij beetgaar is.
Meng de pasta met de gegrilde groenten.
Voeg 3 el lekkere olijfolie toe, 3 el (verse) pesto, 50 g gemalen parmezaan en een handje gesneden kerstomaten.
Meng alles onder elkaar.
Garneer met (buffel)mozzarella en basilicum.
Smakelijk
Serveertips
Lekker met extra geraspte parmezaan.
Ook lekker met een gebakken pijnboompitje.
Deze pastasalade is zowel warm, lauw als koud erg lekker.
Tips:
Als je hem voor de dag erna maakt, kan je best wat extra olie / pesto toevoegen. Want die trekt in de pasta.
Je kan zeker nog extra groenten toevoegen, dat gaan wij de volgende keer ook doen.
Je kan de kerstomaten ook mee grillen. Maar wij doen ze liever apart, zodat er een beet bij de pastasalade is.
Bereidingstijd:
De groenten zitten op 5 minuten in de oven. Na een half uur kunnen ze uit de oven, en meng je ze met de rest. En dan kan je genieten.
Comentários