top of page

Salade met krieltjes en asperges

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Bijgewerkt op: 29 sep 2023

Een heerlijke maaltijd salade! Met een gebakken krielaardappeltje en een fris kruiden sausje erbij, is dit echt genieten.

En voor wie een stukje vlees wenst; een lapje rosbief past er perfect bij.

Recept voor slaatje met asperges en krielaardappeltjes


Ingrediënten:

Ingrediënten voor slaatje met asperges en krielaardappeltjes


Bereidingswijze:

  • Maak een lekker tartaarsausje van 3 el mayonaise, 3 el (Griekse) yoghurt, 1 kl mosterd, 1 el peterselie, 1 el bieslook en 1 el dille. Knip de kruiden fijn!

  • Kruid de saus met zout en peper.

  • Schil de asperges. (Hou de schillen bij voor soep.)

  • Snij de asperges in stukken van 3 cm.

  • Was en snij de krielaardappeltjes in 2 of in 3.

  • Bak de krieltjes in olijfolie of bak ze in de airfryer. Als je ze bakt in de pan, kan je ze eerst 3 minuten koken.

  • Was de sla. Snij de komkommer en radijs in fijne plakjes.

  • Bak de asperges in lekkere olijfolie in 3 minuten gaar. Kruid de asperges met lekker zout en peper.

  • Leg bladen (Romeinse) sla in de borden.

  • Leg de komkommer, radijs, asperge en krielaardappelen erbij.

  • Leg 2 lapjes rosbief bij op het slaatje, indien gewenst.

  • Lepel de saus er een beetje over. Zet bij op tafel.

  • Smakelijk!

Tips:

  • Het leuke aan koken is dat alles zo wat kan. Dus pas deze salade zeker naar wens aan. Als je het voedzamer wenst, kan een gekookt eitje er ook lekker bij zijn.


Veggie

Dit is vegetarisch ook super lekker!


Bereidingstijd:

Je kan op 30 minuten aan het eten zijn.




Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page