Verwen jezelf of je gasten met deze krokante scampi in bladerdeeg. Dit is het perfecte aperitiefhapje voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Pel de scampi en laat het staartje zitten.
Kruid de scampi met 1 eetlepel viskruiden. Wij gebruiken Mermaid's bite kruiden. Meng de kruiden goed onder de scampi.
Rol een pak rechthoekig bladerdeeg uit.
Bj met een rolletje of een mes reepjes van een dikke cm breed.
Pak elke scampi in met een lint deeg. Het lint wordt wat langer, dus het is in het begin even zoeken wat de beste werkwijze voor je is. Ofwel rol je de scampi in het deeglint, ofwel doe je het deeglint om de scampi heen.
Leg de scampi met deeg op een bakplaat bekleed met een bakpapier.
Bestrijk het deeg met de scampi met 1 losgeklopt eitje of met wat melk. Dit gaat vlot met een borsteltje.
Bestrooi het deeg met zwart sesamzaad.
Bak het bladerdeeg 25 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C.
Serveer de scampi met cocktailsaus.
Geniet.
Tips
Snij eventueel de kantjes van elk vierkantje nog eens in zoals bij de stap voor stap video. Dan plooien ze net iets handiger toe.
Werk eventueel af met wat witte of zwarte sezamzaadjes.
Werk eventueel af met verse bieslook.
Variatie
Je kan ook deeg voor flammkuchen gebruiken.
Bereidingstijd:
Je kan deze scampi in een krokant jasje op 35 minuten in de oven schuiven, als je dezelfde scampi's als ons koopt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments