Een heerlijk fris dessertje is dit. Wij doen het in kleine glaasjes, zodat het lekker fris, en zeker niet te zwaar is. Zo is het ook perfect bij een dessertenbuffet.
Ingrediënten: voor 10 kleine glaasjes:
Bereidingswijze:
Splits 1 ei en doe het eigeel en het eiwit apart in een mengschaal.
Klop het eiwit eerst op met de klopper. Zet opzij.
Klop 100 g slagroom op. Zet opzij. Je mag dezelfde klopper en kom gebruiken.
Klopt dan het eigeel op met 70 g suiker. Je mag dezelfde klopper en kom gebruiken.
Doe 250 g mascarpone bij het eimengsel van dooier en suiker. Meng goed.
Rasp de rasp van 1 citroen en voeg dat toe bij het mascarponemengsel.
Doe de slagroom bij het mascarponemengsel en meng voorzichtig.
Voeg ook het eiwit toe en meng heel zachtjes.
Pers 1 citroen en doe dit in een laag schaaltje. Voeg 50 ml Limoncello toe.
Neem glaasjes waarin je de Tiramisu wil opbouwen.
Zet de vulling, de lange vingers en het citroensap klaar.
Doe een lepel mascarponevulling in een glaasje. Breek de lange vingers in stukken, dip ze in het citroensap en leg ze bij in het glaasje. Bedek met mascarponevulling en herhaal. Eindig met vulling of een koekje, net wat je wilt. Zie tip.
Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om weer op te stijven.
Je kan hem garneren met wat citroenrasp, een koekje, een blaadje munt en eventueel wat lemoncurd of een stukje citroen.
Smakelijk
Tips:
Je kan ook citroensap of lemoncurd onder het mascarponemengsel roeren als je van meer citroensmaak houdt.
Voor de kinderen kan je de koekjes enkel in citroensap soppen, of gewoon de koekjes er zo in doen.
Je kan er bosbessen, braambessen of frambozen bij serveren om het zuurzoet te maken.
Gebruik net zoveel lange vingers dan je normaal gezien lekker vindt.
Mealpreppen / Bewaartips
Je kan dit tot 2 dagen op voorhand maken.
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 20 minuten maken, maar het moet nog wel minstens 2 uur opstijven. Smakelijk!
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Komentar