Wij zijn helemaal dol op Bruschetta. Een krokante toast met lekkers erop, dat is altijd smullen. Bij deze versie gaan we voor 2 lekkere Italiaanse klassiekers. Héérlijk.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Maak onze gehaktballen in tomatensaus een keertje dubbel, en hou er per persoon 2 gehaktballen en 2 eetlepels saus bij voor dit lunchideetje.
Verwarm de oven op 180°C.
Snij het brood in dikke sneden.
Bestrijk het brood met een beetje olijfolie.
Grill de sneetjes brood krokant in de oven, gebruik de grillstand.
Draai de sneetjes om en grill ook de andere kant.
Bestrijk de sneetjes brood met de burrata. Dit doe je naar wens.
Beleg het brood meteen met de gehaktballen en een beetje tomatensaus.
Bestrooi met (vers geraspte) Parmezaan.
Serveer nog met een lekker zout en eventueel met wat basilicum.
Smakelijk.
Tips:
Je kan dit ook maken met (oud) stokbrood, ciabattabrood, een dikke snee brood, pinsa, ...
Je kan ook met een heel gepeld teentje look over het brood wrijven.
Je kan ook extra garnituren op tafel zetten. Denk aan rucola, parmezaan,...
Je kan dit ook perfect als aperitiefhapje eten, maar geef er dan wel een bordje bij.
Je moet het brood niet perse met olie insmeren. Het wordt sowieso krokant en bruin.
Mealprep
De gehaktballetjes in tomatensaus kan je 2 dagen in de koelkast bewaren.
Je kan ze ook perfect invriezen.
Je kan dit gerecht best pas maken net voor het eten, anders wordt de toast wak.
Veggie:
Je kan er veggie gehakt voor gebruiken.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 10 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments