Er zijn zoveel lekkere recepten van pompoensoep. Hier combineerden we de pompoen met sappige tomaten. Deze soep is vol van smaak en perfect voor een verwarmende maaltijd.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Op het vuur:
Snij de sjalot of ui en look grof en stoof ze in vetstof.
Snij 6 tomaten grof.
Stoof na 3 minuten 1 pak pompoenblokjes en de tomaten in stukken mee.
Voeg na 2 minuten 1 liter water en 2 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en peper en zout toe.
Laat 15 minuten koken.
Mix de soep en voeg water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.
Voeg een scheutje room toe.
Smakelijk.
Voor de thermomix vrienden.
Snij de sjalot of ui en look 5sec op stand 4.
Stoof 3 minuten op 105°, stand 1.
Voeg 1 pak pompoenblokjes en 5 tomaten in stukken toe, samen met 2 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en peper en zout en zet onder water.
Kook 12 minuten op 105°, stand 1.
Mix 1 minuut op stand 10.
Voeg een scheutje room toe.
Smakelijk
Tips:
Je kan ook verse pompoen gebruiken.
Serveertips:
Je kan er nog extra room, of gebakken pompoen pitten aan toevoegen.
Variatietips
Deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika is ook heerlijk.
Deze pompoensoep met kokosmelk is ook heel lekker.
En pompoensoep met geroosterde pompoen is ook een aanrader.
Bereidingstijd:
Deze pompoen soep staat op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments