Deze saus is de basis bij veel van onze gerechten met tomatensaus. Hij is snel klaar, en afhankelijk van het gerecht werk je hem af met Italiaanse of met Provençaalse kruiden.
En als je de tomatensaus wat romiger wil, kan je een scheutje room toevoegen.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Snij 1 ui en 1 sjalot fijn.
Stoof de ui en de sjalot aan in 2 eetlepels olijfolie.
Knijp er na 2 minuten 2 teentjes look bij en stoof dit 1 minuut mee.
Voeg 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden en een halve theelepel chilipoeder of cayennepeper toe.
Voeg 1 blikje tomatenpuree van 140 g toe en laat dit 2 minuten mee bakken.
Voeg 1 blik gepelde tomaten toe.
Vul elk blik met water en voeg ook dat toe.
Kruid met 1 blokje kippenbouillon en kruid met zout en peper.
Laat deze tomatensaus 12 minuten pruttelen.
Mix de saus kort.
Voeg basilicum toe en laat de saus lekker intrekken.
Smakelijk.
Voor de Thermomixlovers
Snij 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes look fijn: 4 seconden op stand 5.
Spatel de ui naar beneden.
Voeg 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden en een halve theelepel chilipoeder of cayennepeper toe.
Stoof de ui en de sjalot aan in 1eetlepel olijfolie: 3 minuten, 105°C, op stand 1.
Voeg 1 blikje tomatenpuree van 140 g toe en laat dit 2 minuten mee bakken.
Voeg 1 blik gepelde tomaten toe.
Vul elk blik met water en voeg ook dat toe.
Kruid met 1 blokje kippenbouillon en kruid met zout en peper.
Laat deze tomatensaus 12 minuten pruttelen op 100°C op stand 1.
Mix de saus op stand 8 gedurende 20 seconden.
Voeg basilicum toe en laat de saus lekker intrekken.
Smakelijk.
Tips:
Proef bij de saus wat je nog mist en kruid eventueel bij.
Deze saus is de basis bij veel van onze gerechten met tomatensaus.
En afhankelijk van het recept werk je de saus nog af met bv room, kappertjes en/of basilicumblaadjes of wat je lekker vindt.
Wij voegen standaard wel room toe bij deze saus.
Je kan een theelepeltje suiker toevoegen bij het bakken van de tomatenpuree, maar wij doen dat niet. Als je dat wel gewoon bent, dan mag je dat zeker doen.
Op het vuur is ie net zo lekker en even snel klaar. Alleen moet je dan nog roeren en een mixer vuil maken. Ja we zijn wel fan van snel en handig, luxebeestjes dat we zijn.
Mealprep:
Je kan deze tomatensaus perfect 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Je kan deze saus perfect dubbel maken en invriezen.
Bereidingstijd:
Je kan deze tomatensaus op 20 minuten klaar hebben.
Net aan het maken met TM6, dank je voor het recept 🥰