Wij zijn dol op rood fruit, en op mascarpone. Had ik al speculaas gezegd? Dit heeft het allemaal.
Trifle is een klassiek Engels dessert dat er spectaculair uitziet, maar verrassend eenvoudig te maken is. Met laagjes luchtige cake of koekjes, frisse bessen en romige mascarpone is dit de perfecte afsluiter voor elk diner.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Klop de (Bastogne)speculaas in kleine stukken. (Doe dit in een afgesloten stevig zakje.)
Laat 250g diepvries fruit met 50 g suiker en 1 uitgeknepen limoen 10 minuten zachtjes pruttelen.
Giet het fruit door een zeef zodat je fruit en sap apart krijgt. Laat afkoelen
Scheid de 2 eieren.
Klop het eiwit op en zet opzij.
Klop bij de 2 dooiers 80g suiker en 2 zakjes vanillesuiker tot een ruban (bleke romige massa)
Schep er 250g mascarpone bij en meng goed.
Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het mascarpone mengsel.
Maak afwisselend laagjes in mooie glaasjes: mascarponevulling, rood fruit, beetje sap, stukjes koekjes, beetje witte chocolade schilfers, en herhaal dit. Eindig bovenaan met rood fruit en witte chocolade.
Zet de glaasjes minstens 2 uur in de koelkast.
Tips:
Je kan dit met allerlei zacht fruit eten. Al vinden wij rood fruit het lekkerst.
Elk droog koekje kan. Dus kies gewoon wat je lekker vindt.
Het rood sap dat je overhebt, kan je perfect in ijsblokjes / zakjes invriezen. Dat is handig en lekker over een bakje yoghurt.
Bereidingstijd:
Deze trifle is op 20 minuten gemaakt. Je hebt nadien nog wel 2 uur nodig om geduld uit te oefenen, terwijl de trifle in de koelkast staat op te stijven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments