Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is een dunne en smaakvolle pizza met een topping van gekruid gehakt. Serveer deze pizza met frisse groenten en rol hem op voor de ultieme streetfood ervaring.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° C. Snij 1rode paprika fijn.
Snij een half rood pepertje en een teentje look fijn.
Mix de paprika met het pepertje, de look en 2 tomaten.
Kruid met 1 koffielepel (gerook) paprikapoeder, 1 koffielepel komijn en met zout en peper.
Meng 250 g rundsgehakt of Américain gehakt met 250 g kalfsgehakt.
Meng de tomatensaus onder het gehakt.
Leg de piadina open.
Beleg de piadina met een dunne laag vlees. Je kan dit gewoon met je hand platdrukken. Tip: beleg tot aan de rand van de piadina, want het vlees krimpt tijdens het bakken.
Bak de pizza 5 minuten in de oven op 185°C.
Beleg met frisse rauwkost en rol de pizza op.
Smakelijk.
Tips:
Je kan uiteraard ook enkel puur rundsgehakt nemen. (Wij vinden dat net te droog.)
Je kan deze pizza ook in een pan bakken, met een deksel er op.
Je kan er nog, zoals traditioneel gegeten, ui en een partje citroen bij leggen.
Veggie?
Je kan vegetarisch gehakt nemen.
Je kan als 'gehakt' ook een mengsel van linzen, champignons of aubergine nemen.
Bereidingstijd:
Deze Lahmacun staan op 25 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments