Dit is echt een kinderfavoriet. Zo eentje die bij 'de grote mensen' ook blijft hangen. 30 jaar geleden at ik dit bij een vriendje, en die visburgers werden daar in de familie visballen genoemd. Naar Yoke, hun oma. Toevallig, toch? Ze kunnen dus niet ontbreken.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 4 personen
Kook 700 g aardappelen in water met zout en een bouillonblokje.
Snij 500 g witte visfilet in blokjes. Dit kan koolvisfilet zijn, of pangasius, of kabeljauw,...
Voeg na 10 minuten de vis toe aan de aardappelen.
Laat nog 5 minuten koken en giet de vis en de aardappelen af in een vergiet.
Maak een lekkere puree met zout en peper en nootmuskaat.
Voeg 3 eetlepels peterselie, 3 eetlepels bieslook en 1 zeer fijn gesnipperde sjalot of rood uitje toe. Meng goed.
Meng 1 eidooier bij de puree en gebruik geen melk. Doe het eiwit op een groot bord
Laat de puree wat afkoelen.
Maak van de vispuree burgers.
Voeg een ei toe aan het eiwit en klop dit op.
Neem een tweede bord en doe daarop een laag panko.
Paneer de burgers: doe ze eerst door het geklutst eitje en dan door panko of paneermeel.
Zet de visburgers in de koelkast tot gebruik.
Bak de visburgers goudbruin in een pan met boter. Zet het vuur laag als ze te snel bruinen. De vis is gaar. Je moet ze op zich enkel mooi bakken en warm maken.
Serveer de visburgers met rauwkost en een lekker sausje.
Cocktailsaus is er heel erg lekker bij. Of ons lekkere prinsessenboontjessausje of onze Rigottesaus. Mmmmm.
Smakelijk!
Tips:
Ter vervanging van de koolvisfilet kan je elke witte vis gebruiken.
Je kan dit ook met verse vis maken.
Je kan er nog tomaatjes bij serveren.
Mealpreppen:
Je kan deze visburgers alvast de dag op voorhand maken. Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd:
De vispuree is snel klaar. Alleen moet je er nog wel burgers van maken, en dat neemt wel 15 minuten extra in beslag.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commenti