Een heerlijk makkelijk vispannetje dat binnen het half uur op tafel kan. Het is dan ook nog eens een eenpansmaaltijd, dus ook de afwas blijft beperkt. Je kan deze vispan perfect op elke avond van de week klaarmaken. En als je het op de feesttafel wil zetten, oogt hij extra mooi als je er een kroketje op legt. kijk maar even verder hoe wij dat doen. We doen er ook nog graag een krokant korstje op. Om dan te genieten.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Was de prei en snij hem in fijne ringen.
Snij een sjalotje fijn.
Stoof het sjalotje 2 minuten aan in een beetje olijfolie.
Voeg de prei toe en stoof 5 minuten mee.
Kruid met zout, peper en een blokje tuinkruiden bouillon.
Strooi 1 eetlepel bloem bij de groenten en laat 1 minuut mee bakken. Of gebruik Maizena express, maar dan doe je nu nog niets, zie verder.
Voeg een scheutje wijn toe en laat 1 minuutje inkoken.
Voeg 300 ml visbouillon toe en laat 5 minuten inkoken.
Voeg 200 ml room toe aan de prei.
Laat 2 minuten inkoken.
Verdik de saus met Maizena Express als je geen bloem gebruikt hebt. Of als je de saus nog te dun vindt. Je strooit er 2 eetlepels bij, goed roeren en 2 minuten laten inkoken. Eventueel herhalen.
Werk het vispannetje pas af als al je bijgerechten klaar zijn! Zet evenuteel het vuur even uit.
Snij de vis in stukken van 3 tot 4 cm.
Warm de saus eventueel terug op tot het kookpunt.
Doe de vis in de warme saus. Het vuur mag nu uit als je de vis nog in de oven gaat zetten.
Verdeel de visblokjes goed over de schaal.
Bestrooi met 100 g gemalen kaas.
Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180°C, onder de gril.
Bestrooi het vispannetje eventueel nog met garnalen.
Serveer met puree of gespoten aardappeltjes.
Smakelijk.
Serveertips:
Als je het vispannetje niet in de oven gaat zetten, moet je de vis tot 3 minuten in de hete saus op het vuur laten garen.
Je kan Pomme duchesse uit de diepvries gebruiken. die kan je eerst al bakken in de frietpot of airfryer. Dit heeft het krokantste resultaat. Maar je kan ze ook al, ontdooid liefst, op het vispannetje zetten en ze zo mee grillen samen met de kaaskorst.
Uiteraard kan je zelf je puree ook op het vispannetje spuiten met behulp van een spuitzak. Of gewoon lekker met een lepel en wat bijstrijken met een vork, dat is ook tof.
Je kan deze vis perfect presenteren in een bladerdeegkorfje. Dan wordt het zo.
Je kan deze vismaaltijd ook in een St. Jacobsschelp serveren en bestrooien met kaas en dan gratineren.
Tips:
Laat diepvriesvis eerst even ontdooien. Met een scherp mes kan je daarna de vis wel in stukken snijden. Het gebruik van diepvriesvis heeft het voordeel dat je dit gerecht op eender welke dag kan maken.
Je kan uiteraard ook verse vis gebruiken. We moeten zeggen dat zalmmoten dan nog lekkerder zijn.
Je moet niet perse wijn gebruiken als je dat liever niet doet.
Je kiest zelf welke vis je gebruikt.
Mealprepping
Je kan dit gerecht voorbereiden tot het moment dat de vis in de saus moet.
Laat de saus dan eerst afkoelen, en bewaar de saus en de stukken vis afgedekt in de koelkast. Je kan de saus tot 2 dagen op voorhand maken en in de koelkast bewaren. De vis doe je er dan pas bij voor het eten van de maaltijd.
Als je dan verder gaat koken, laat je eerst de saus terug koken, en dan doe je de stukken vis in de warme saus. Zo beperk je de tijd dat de vis moet opwarmen, en dus ook te gaar zal worden. Daarna is je gerecht na 2 tot 3 minuten klaar.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 20 minuten in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments