Een wrap die ook nog eens vol zit met knapperige groenten, dat is helemaal goed. Een ideale lunch of diner. En zeker als het zo een snel recept als dit is. Nog een stukje vlees erbij en een sausje. Laat het smaken!
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Rasp of snij 1/4de rode kool zeer fijn. Afhankelijk van de maat uiteraard, maar je mag best een schaal vol hebben.
Snij 2 lenteuitjes fijn en doe ze bij de rode kool.
Doe 50 tot 100 ml (afhankelijk van de grootte van de rode kool) witte wijnazijn bij de rode kool en meng goed. Je mag zien dat er witte wijnazijn bij de rode kool zit.
Meng de rode kool nu af en toe.
Neem een schaal en doe hierin 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sojasaus, 1 grote eetlepel honing, 1 fijn gesneden rood pepertje en 1 grote eetlepel Shoarma kruiden,
Snij het vlees in fijne repen en doe het in de schaal met de kruiden.
Dit mag gerust nog uren marineren. Net als de rode kool.
Bak het vlees gaar in een pan in een eetlepel olie.
Doe de rode kool en de saus in mooie potjes en zet op tafel.
Serveer de shoarma in een wrap met de rode kool en de saus.
Smakelijk.
Tips
Je serveert zelf wat je lekker vindt. Ieder kan zelf zijn wrap beleggen.
Je kan ook gesneden rode kool kopen als het sneller moet gaan.
Je kan nog een eetlepel suiker bij de rode kool mengen.
Je kan de witte wijnazijn ook even opwarmen en de lepel suiker er onder mengen. Giet het dan over de rode kool.
Je kan de looksaus uiteraard zelf maken.
Je kan er ook een andere saus bij geven.
Mealprep:
Je kan de rode kool al de dag ervoor marineren. Daar wordt hij zelfs nog lekkerder van.
Je kan het vlees tot een dag ervoor ook al in de marinade doen.
Bereidingstijd:
Deze lekkere wraps staan op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments