Zalmtartaar op een wasabicracker
- Joke & Félien
- 2 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Deze zalmtartaar op een krokante wasabi cracker is een elegant en fris hapje. Dit snelle hapje is perfect als verfijnde amuse of als aperitiefhapje bij een gezellig diner

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst
250 g verse zalm (in blokjes van 0.5 tot 1 cm)
1 lente-uitje (in fijne ringen)
1 eetlepel wasabimayonaise
1 eetlepel sojasaus
1 koffielepel sesamolie
1 koffielepel vers limoensap
0,5 koffielepel limoenrasp
Wasabicrackers
Bereidingswijze:
Snij een lente-uitje in fijne ringen.
Maak een sausje met 1 eetlepel wasabimayonaise, 1 eetlepel soyasaus, 1 koffielepel sesamolie, 1 eetlepel limoensap en een halve koffielepel limoenrasp.
Kruid met peper.
Snij 250 g verse zalm in blokjes. (0.5 tot 1 cm groot)
Meng alles goed. Proef en voeg toe wat je nog lekkerder vindt wat pit van de wasabi, zout van de soyasaus of wat frisheid van de limoen.
Doe met behulp van een klein lepeltje een schepje zalm op elke wasabicracker.
Leg er een paar ringetjes lente-uitjes bij.
Geniet.
Tips:
Deze zijn het lekkerst en meest krokant als je ze nog vers kan maken. Ze zijn het lekkerst als ze nog krokant zijn.
Je kan ook kewpie mayonaise nemen.
Je hebt ook de gewone zeewiercrackers. Maar die wasabicrackers zijn niet pikant.
Als je het toch van tevoren wil maken:
Zet de zalmtartaar afgedekt in de koelkast over tot je het gebruikt.
Doe de zalmtartaar in een klein glaasje. Leg er op het einde een kroepoek op.
Doe de zalmtartaar in een mooi kommetje met een lepeltje. Zet er een kommetje met kroepoek bij. Dan kunnen ze het zelf maken.
Bereidingstijd:
Dit krokante hapje met zalmtartaar zet je op 8 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
댓글